fbpx

Wat gaat er met de huizenprijzen gebeuren in Amsterdam?

Wat gaat er met de huizenprijzen gebeuren in Amsterdam?

Onlangs las ik een stuk over de ABN-AMRO over hun visie op de huizenprijzen. Een van de mogelijke gevolgen, volgens de ABN-AMRO, is dat de huizenprijzen zullen gaan dalen

Het is de vraag of de prijzen hard zullen gaan dalen. In deze markt is het dan aannemelijk dat  mensen gaan besluiten om niet te verkopen en langer in de eigen of (gehuurde) woning te blijven wonen.

Wanneer mensen dit besluit nemen dan zal het aanbod van de bestaande bouw terug gaan lopen. Als dan ook de nieuwbouw stilvalt wordt het aanbod nog minder in de kern regio’s. Dit is vrij aannemelijk aangezien nieuwbouw uitgegroeid is tot een duur stuk vastgoed.

Het is nu ondertussen wel duidelijker geworden dat een deel van de vraag naar vastgoed al is teruggelopen. Wij zien dat nu al terug bij beleggers maar ook aan het aantal geïnteresseerden voor een woning. Is dat erg? Dat hoeft niet perse. De krapte op de woningmarkt was zo groot dat nu andere groepen meer kansen zullen gaan krijgen. De starters en diegene die een voorbehoud financiering moeten maken krijgen nu meer mogelijkheden om een woning te kunnen bemachtigen.

Tot nu toe is kwaliteit van de kandidaten nog steeds goed te noemen.

Wel vraagt deze tijd om een veel actievere rol van de vastgoed professional waarin ons aanpassingsvermogen centraal staat.

Het online bezichtigingen is wat nu veelal de eerste bezichtiging vervangt. Dit zien wij ook niet als een probleem. Daarnaast zien wij dat het voorbehoud verkoop eigen woning weer van stal wordt gehaald (ook door ons). Risico vrij kopen zeg maar.

Er komt in ieder geval een nieuwe balans. Minder zoekers maar ook zeker minder verkopers.

Wie het weet mag het zeggen.

Geniet van de vrije tijd nu het nog kan.

Gerelateerde berichten

Wij zijn weer thuis!

De afgelopen maanden is ons kantoor geheel gerenoveerd en ook vergroot, maar vandaag gaan we weer...

Lees verder

Spijtoptanten regeling erfpacht

Niet alle erfpachters die voor overstap in aanmerking kwamen vóór 8 januari...

Lees verder

Inschrijving gestart! Bonheur Quatrebras Badhoevedorp

Puur geluk om hier te mogen wonen! Op een mooie zondagmiddag een...

Lees verder