fbpx

Energiebespaarlening voor particulieren

Energiebespaarlening voor particulieren

In opdracht van de rijksoverheid verstrekt het Nationaal Warmtefonds sinds 1 november 2022 een Energiebespaarlening voor particulieren. Wat moet u weten? Waar kunt u uw cliënten op wijzen?

Voordelen. De Energiebespaarlening voor particulieren van het Nationaal Warmtefonds biedt een aantal voordelen, zoals:

  • er worden rentetarieven gehanteerd zonder winstopslag;
  • uw cliënt betaalt geen notaris-, taxatie- of afsluitkosten;
  • de rente staat vast gedurende de gehele looptijd van lening.

0% rente voor lage inkomens. Sinds 1 november 2022 geldt dat particulieren met een verzamelinkomen tot € 45.015 per jaar geen rente hoeven te betalen op de Energiebespaarlening. Dit is een van de maatregelen die de overheid heeft getroffen om verduurzaming te versnellen en de energierekening te helpen verlagen. Het 0%-rentetarief staat in ieder geval twee jaar vast. Na die tijd wordt er geëvalueerd of de maatregel langer nodig is. Tip. Ook 75+’ers kunnen de Energiebespaarlening aanvragen.

 

Energiebesparende maatregelen. De maatregelen die in aanmerking komen voor de Energiebespaarlening vindt u op https://www.warmtefonds.nl/particulieren/energiebesparende-maatregelen

Leenbedragen. Uw cliënt kan minimaal € 1.000 en maximaal € 25.000 lenen. Bij een Zeer Energiezuinig Pakket is het maximum € 50.000 en bij een Nul op de Meter-aanvraag € 65.000. Het rentepercentage is afhankelijk van de looptijd van de lening. Er zijn verschillende looptijden mogelijk. Tot € 15.000 heeft uw cliënt de keuze uit zeven, tien of 15 jaar. Voor bedragen vanaf € 15.000 heeft uw cliënt de keuze uit zeven, tien, 15 of 20 jaar.

Aanvragen? Aanvragen en meer informatie vindt u via de website https://www.warmtefonds.nl/particulieren

Sinds 1 november 2022 geldt dat particulieren met een verzamelinkomen tot € 45.015 per jaar geen rente hoeven te betalen op de Energiebespaarlening. Het 0%-rentetarief staat in ieder geval twee jaar vast. Ook 75+’ers kunnen de Energiebespaarlening aanvragen.

Bronvermelding: Tips & Advies Vastgoed

Gerelateerde berichten

Woning Markt Rapportage Q3

De nieuwe woningmarktrapportage voor het 3de kwartaal van 2022 is weer verschenen! De...

Lees verder

NHG-kostengrens stijgt naar € 405.000 in 2023.

In 2023 gaat de grens voor een NHG-hypotheek omhoog naar € 405.000. In 2022 was de grens €...

Lees verder

Wij zijn weer thuis!

De afgelopen maanden is ons kantoor geheel gerenoveerd en ook vergroot, maar vandaag gaan we weer...

Lees verder